Trapézlemez

 

A különböző profilkialakítású, magasságú és színű alacsonybordás trapézlemezek kiváló burkolati elemei mind a tetőknek, mind a falaknak (szigetelt épület esetében külső-belső burkolatként). Jellemzően csarnoképületekhez, de akár modern lakóházakhoz is alkalmazzák A trapézlemezeket antikondenzált (alsó felén filcbevonat) kivitelben is forgalmazzuk. Ezt a típust abban az esetben alkalmazzák, amikor nem szigetelt az épület, de a tetőről csepegő párát szeretnék elkerülni.

Például télen áthül a szigetelés nélküli épület és másnap melegebbre, naposabbra fordul az idő, a külső fele a lemeznek nap által meleg a benti levegő pedíg még hideg, abban az esetben a szimpla lemez belső felén párakicsapódás keletkezik (ezt tudjuk megakadályozni a filcbevonattal) és az alatta tárolt nedvességre érzékeny dolgokra rácsepeghet.

A homlokzati trapézlemezeket széles színskálájú tekercsekből gyártják. A homlokzati profilokat általában maximum 50 mm hullám magasságában készítik. Magasabb profilokat a homlokzatokon nem használnak, mert a homlokzatra egy magasabb profil esztétikai megjelenése nem túl kedvező.

A leggyakrabban használt homlokzati profilok közé a T20 és T35 profil tartozik. Ezeket elsősorban raktározási és gyártási csarnokok építése során alkalmazzák, ahol a befektető elsősorban az ártól függően a hasznosságot részesíti előnybe.

  Rendkívül nagy szíválasztékban rendelhetők, a hosszát pedíg az Ön kéréséhez igazítjuk!

 

A rendelhető trapézlemezek fajtái és méretei (katt a linkre!) :

www.blachotrapez.eu/hu/prtc/40/trapezlemezek

Trapézlemezek esetében az átfutási idő: rendeléstől számított  max. 10-15 munkanap!

 

Cserepeslemez


Cserepeslemezek jellemzői:

  • Fedőszélesség: 1100 mm
  • Modulhossz: 350 mm - 400 mm
  • Ajánlott legnagyobb hossz: 600-8200 mm
  • Lemezvastagság: 0,5 mm
 
  • Tömeg kb.: 5,5 kg/m2
  • Profil magasság: 39 mm
  • Cserepek közötti külömbség: 183 mm
  • Minimális tetőhajlás: 12° 
   Rendkívül nagy színválaszték! Tetszőleges hossz gyártás!

A tetőfedő rendszer családi házak, új vagy régebbi tetőszerkezetek, középületek, egyházi építmények, ipari objektumok fedésére egyaránt alkalmas. Kitűnő mechanikai tulajdonságainak és kemény tetőcserép kinézetének köszönhetően alkalmas valamennyi félnyeregtető, nyeregtető, mandzárdtető vagy ívelt tető fedésére, melynek tetőhajlása legalább 12o -os.

A tetőfedő rendszer számos előnyének egyike, hogy bizonyos típusú régi tetőfedő anyagokra is rászerelhető (pl. bitumenes-aszfaltos anyagra, vagy peremezett lemezre). A tetőfedő rendszer további előnye a nagyfokú variabilitás, főleg családi házak régebbi tetőszerkezetének rekonstrukciója esetén, ami a kívánt méretváltozatnak köszönhető. A tetőfedő rendszer az acéllemezes fedőanyagok sokéves fejlesztésének az eredménye. Ennek alapján került sor egy olyan anyag kifejlesztésére, mely egyesíti a fémek és műanyagok legjobb tulajdonságait. Az alapvédelmet biztosító horganyrétegre meleg eljárással műanyagréteget visznek fel, mely meghosszabbítja a lemez élettartamát, és a kívánt színben hatásos külsőt kölcsönöz neki. Ezért tudunk garanciát vállalni a vízzáróképességre, a mechanikus sérülésekkel, ultraibolya sugárzással, az időjárás kedvezőtlen hatásaival szembeni ellenállóképességre, a színállóságra és természetesen a környezetkímélő kivitelezésre.

 A tetőfedő rendszer ugyancsak eleget tesz a gyors és egyszerű szerelési eljárás követelményeinek.

További műszaki adatok:

1. Gyúlékonyság

A tetőfedő rendszer nagyfokú ellenállóképességet tanúsít a tűz terjedésével szemben, ezért a nem gyúlékony kategóriába van besorolva. Lásd a műszaki tanúsítványt.

2. Zajszint

Az acélréteget tartalmazó tetőfedő anyaggal végzett vizsgálatok alapján megállapították, hogy eső esetén a zajszint 40 dB körüli. A méréseket 50 mm vastag szigeteléssel rendelkező tetőkön végezték. Más hangforrással összehasonlítva: az egyméteres távolságban zajló beszélgetés hangerejének 50 dB felel meg. Az érvényes építészeti szabványok szerint szigetelt tetők esetén tehát az eső által okozott zaj szinte elhanyagolható.

3. Vízgőzök lecsapódása

A tetőfedő anyagként használt lemezek a vízgőz nagyfokú lecsapódásával és alacsony nedvszívóképességgel jellemezhetők. Ebből adódik, hogy a tető héjalásának helyes működőképességéhez egyrészt jó minőségű és nagy diffúziós képességű fóliát kell használni, másrészt pedig gondoskodni kell annak tökéletes szellőztetéséről.

4. Tetőhajlás

A lemeztáblák keresztirányú osztásánál feltétlenül be kell tartani a minimális 12o -os tetőhajlást. Egész, de keresztirányban nem osztott lemeztáblák esetén már kissé alacsonyabb tetőhajlás esetén is alkalmazhatók.

5. Vízzáróképesség

A szerelési technológia következetes megtartásával, felszerelésével és rögzítésével a tetőfedő rendszer 100%-os vízzáróképességet biztosít.

6. Hőtágulás

Hosszú lemeztáblák szerelése esetén figyelembe kell venni a fémanyag hőtágulását és zsugorodását az évszaknak megfelelő hőmérsékleten. Mindez azért fontos, mert a horganyzott lemez hőtágulási tényezője 3,97 mm/m/100oC. Abból a feltételezésből kiindulva, hogy nyári időszakban 35oC környezeti hőmérséklet esetén a tetőnek főleg a sötétebb részei egészen 80oC-ra is felmelegedhetnek, míg a téli időszakban -30oC-ra is lehülhetnek, a hosszanti hőtágulás elérheti a méterenkénti 3,98 mm-t is. Ezen oknál fogva, valamint a lemezmozgatást is figyelembe véve, a lemez hossza legfeljebb 6m lehet.

7. A szarufa és lécelhelyezés

A tetőfedő rendszer nem igényel teljes mértékű zsaluzást. A tetőfedő anyag szereléséhez szükséges tetőlecek típusa a szarufák tengelytávolsága által adott.

 

A szarufák tengelytávolsága:

60 cm...........lécméret: 3,8 x 3,8 cm

90 cm...........lécméret: 3,8 x 5 cm

120 cm.........lécméret: 5 x 5cm

 

8. Karbantartás

Kedvező feltételek mellett a tetőfedő rendszer, felszerelése után, nem igényel semmiféle különleges karbantartást. A lemez felületén keletkezett esetleges mechanikai sérüléseket ún. javítóceruzával távolíthatjuk el.

 

A rendelhető cserepeslemezek fajtái és méretei (katt a linkre!) :

https://www.blachotrapez.eu/hu/prtc/39/fem-cserepeslemezek

Cserepeslemezek esetében az átfutási idő: rendeléstől számított  max. 10-15 munkanap!