Polikarbonát (légkamrás)

 

Tábla méretek / tulajdonságok:


- szélesség: 105, 125, és 210 cm
- hosszúság: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 méter
- vastagság: 6, 8, 10, 16, 25 és 40 mm
- fényáteresztés: 71 % (víztiszta)
- hőátbocsátás: 2,7 W/m2K
- súly: 1,7 kg/m2

 

Rendelhető színek: 

- víztiszta
- bronz
- opál (tejfehér)
- solar* (szürkészöld...lásd lejjebb!)


Polikarbonát lemezek méretre vágása:


Táblánként egy vágás ingyenes! A lemezek szélessége fix, de a hosszát méretre vágva is rendelhető. Ez esetben a befoglaló nagyobb méretű polikarbonát lemez fizetendő, és a leeső darab is elvihető.

 

Egyéb tulajdonságai:

 

polikarbonát (PC) általában víztiszta, jó optikai tulajdonságokkal, hő- és ütésállóképességgel rendelkező, hőre lágyuló szerves műanyag.

 

  • hidegen is hajlítható, rugalmas
  • sűrűsége 1,20 g/cm3
  • jó hangszigetelő
  • kültéren a várható élettartama 15-20 év
  • olvadáspontja ~ 300 °C
  • gyulladáspontja 450 °C
  • hőtágulása 0,065 mm/m°K

 

A kereskedelemben színezett változatai is beszerezhetők, gyártják tömör és üregkamrás kivitelben is. Az üregkamrás megoldás előnye a kiváló hőszigetelés, és a kis lemezsúly. Az üregkamrás polikarbonát lapokat jellemzően sík és íves formában, épületek előtetőjéhez, terasz és télikert lefedéshez, sáv-felülvilágítóként, valamint oldalbevilágítóként használják.

A polikarbonát lapok kiváló mechanikai tulajdonságokkal, hőszigetelő és hangszigetelő képességgel rendelkeznek, hajlíthatóak, így íves felületek is kialakíthatóak vele. Az anyag rendkívül ellenálló a külső mechanikai hatásokkal (szélnyomás, jégverés, hőhatás…) szemben. Előnye az üveggel szemben a hideg hajlíthatósága, hőszigetelése, "törhetetlensége", a súlya és az ára. Legfőbb felhasználási terület: CD/DVD, előtető, teraszfedés, gépkocsi beálló fedések, buszmegállók, reklámtáblák, télikert, medence fedés, ipari tetővilágító, térelválasztó, átvilágítható álmennyezet, ipari gépek átlátszó védőburkolata, reklám felület hordozó…

 

Szerelési vázlat:

 

*Solar Control lemezek, amelyek csökkentik az üvegházhatást: 

 
 

   

A látható sugártartomány felelős a "fényért", mely a közérzetünkre, koncentrálóképességünkre van jótékony hatással. Az infravörös rész tulajdonképpen a hőenergia. A SOLAR CONTROL lemezek amellett, hogy áteresztik a fényt, meggátolják az infravörös sugarak átjutását, így megakadályozzák a lefedett terület felmelegedését.

A MULTICLEAR™ SOLAR CONTROL lemezek nyáron is kellemes hőmérsékletet biztosítanak, emellett fényáteresztésük folytán világosságot engednek az épületbe. Ezáltal a légkondicionálás költségei is visszafoghatóak. A lemezek elegáns halványzöld színe esztétikus megjelenést biztosít.
 
 

Az aktuális készletről érdeklődjön személyesen, vagy a megadott telefonszámokon.